DSCN9357

100 гр јачмен со лушпа го оставате да кисне  12 часа. Потоа го распоредувате во саксија и го покривате со тенок слој земја, која не ја притискате, само покријте го јачменот. Саксијата ставете ја покрај најсветлиот прозор. После 3 до 4 дена јачменот ќе никне. …продолжи со читање