IMG_0723web

500мл козјо млеко
12 големи лажици брашно ( 8 интегрално, 4 бело )
2 јајца
Кељ – (Во оваа рецепта има 15-тина големи листови од Tuscan kale.)
Листовите од кељ се чистат од средишната дршка и се обаруваат кратко.
Лук – 3 чешни
Сол, бибер, црвен пипер
Ставате се во блендер, за кратко време ќе добиете густа зелена смеса за палачинки. Палачнките се пржат на путер. Полнењето е по ваша желба и имагинација! Zeleno testopalacinkapolnenjepalacinkavitkanaIMG_0711web

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *