IMG_546811Наутот или кај нас повеќе познат како леблебија, e присутен во источната кујна како фалафел и хумус, а во медитеранскиот дел на Италија, Франција, Шпанија како палачинки или тенко лебче кое се продава како улична храна. Палачинките се исклучително лесни да се направат и се одлична здрава варијанта доколку сакате да ги замените нашите класични палачинки со нов вкус.

…продолжи со читање