IMG_29551200 гр суви смокви
100 гр свежи урми

50 гр ореви
100 гр бадеми
пола мала лажица цимет
пола мала лажица куркума
Смоквите и урмите киснат во вода околу 2 часа. Потоа сите состојки се ставаат во Омниблендот и се блендира два до три пати на автоматската програма од 60 секунди. Формирате коцки и ги декорирате со цимет и куркума.

IMG_29671IMG_29701

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *